Фондация "Да играем"

Organization (bg)gorna oryahovitsa, 04, Bulgaria Website
1 campaign 36 contributions received €658 raised Member since November 2019

Фондация "Да играем" има за цел да запознае по-широката публика с настолните игри - традиционни, класически и съвременни.

Игрите са чудесен начин за забавление и възможност за общуване - в тях всички са заедно и участват в много непосредствени взаимодействия. В този ред на мисли - игрите могат успешно да се приложат като средство за нетуъркинг и тиймбилдинг. Игрите имат и огромен образователен потенциал, тъй като чрез тях се развиват разнообразни умения, а могат да бъдат преподавани и знания в различни области на науката.

"Да играем" най-просто може да се опише като пътуваща библиотека с настолни игри. Повечето от игрите са специално подбрани - да са подходящи за различни възрасти, да са лесни за обясняване и относително бързи за разиграване. Някои от тях са избрани и заради уменията, които развиват и възможността да се пригодят за образователни цели.

"Да играем" съществува като неформална инициатива от 2014 г., а като фондация от 2017 г. За този период от "Да играем" са организирани десетки събития във Велико Търново и други градове на страната. Фондацията организира ежегодния фестивал на настолните игри "Настолен град".

Organization activity

Organization campaigns

„Настолен град 2020“ се задава! Станете част от него още сега като подкрепите кампанията ни за набиране на средства!

€658 raised of €1.3k goal
Finished February 25, 2020