Campaign extended! Our deadline has passed but you can still help.
Hjälp oss rädda Lanthandeln!
kr2,900 raised
2% of kr150k goal
6 contributors
4 Years running
I april 2012 satsade vi all tid och våra besparingar på att väcka liv i en nedlagd lanthandel. Vår vision var att skapa en social träffpunkt för vårt lilla samhälle i Stora Mellby utanför Sollebrunn. Vi ville att byn skulle ha en egen butik, ett ...

I april 2012 satsade vi all tid och våra besparingar på att väcka liv i en nedlagd lanthandel. Vår vision var att skapa en social träffpunkt för vårt lilla samhälle i Stora Mellby utanför Sollebrunn. Vi ville att byn skulle ha en egen butik, ett café och lunchrestaurang. Sedan maj 2014 har vi också en Pub.

I september i år blev min man svårt sjuk. På vårdcentralen trodde man att han fått halsfluss, och han skickades hem med en ask tikacillin. 4 dagar senare hade en böld bildats under hakan och min man ringde till vårdcentralen och bad att få komma igen, eftersom det inte kändes normalt för en halsfluss.

- Du får inte komma hit förrän du ätit upp ditt penicillin, svarade sköterskan. På kvällen brast bölden. Ett 8 centimeter brett öppen sår, där varet rann ner över bröstet. Hela huset stank kadaver!

Det blev akut intag på NÄL och läkarna opererade honom tre (3!) gånger samma natt, eftersom varet spred sig och huden fick klippas bort successivt. Han låg nersövd med respiratior i tre dygn och de var osäkra på om han skulle klara sig. Han berättar att han såg ljuset i tunneln, men läkarna gav honom hjärtstimulerande medel och han återvände.

Sviterna efter denna sjukdom innebär att han har fått transplantera ett stycke hud från låret till halsen. Han orkar inte mycket så vi har fått ha butiken stängd på eftermiddagarna. På förmiddagen har vi hjälp av en god vän, som håller fart i luncherna och ser till butiken.

Problemet är nu att försäljninen har sjunkit drastiskt.Vi har inte fått in det vi behöver för att täcka våra kostnader, och vårt mål för denna höst var att utöka sortimentet och marknadsföra oss alltmer för att vi ska kunna driva denna servie vidare.

Jag har under denna tid arbetat vid sidan om butiken, eftersom den inte har givit någon lön till någon av oss. Min man är nu hemma utan rätt till ersättning från försäkringskassan. Jag försöker hinna med att serva butiken på kvällarna. eftersom jag arbetar heltid borta så är det inte möjligt för mig att sköta butiken dagtid. Varje fredag har jag puben öppen till kl 01:00 och på lördag öppnar vi kl 9:00 med frukostservering. Vi har inte råd att anställa någon som kan hoppa in.

Så vi hoppas med denna sida att vi ska få ert stöd, som läser detta. Vi behöver kapital till att öka sortimentet i butiken, råd att tillfälligt anställa någon vikarie och att marknadsföra oss för att fler ska hitta hit. Vi måste dessutom byta kyldiskar eftersom de gamla har gått sönder.

Du som tycker att servicen på landet är viktig, du som gillar lokalproducerat, ekologiskt, personlig service och tycker det är viktigt att aven de små företagen ska kunna överleva och att de små företagarna ska kunna bli sjuka utan att stå helt barskrapade, hjälp oss!

På vårt PayPalkonto kan du sätta in ditt bidrag. Som tack skickar vi en mugg med vår logga som ett bevis för din hjälp.

Activity highlights See all7
Follow this campaign to receive updates by email.

Perks

kr1,000
Kaffemugg med vår logga och text
  • 0 claimed
Texten lyder: Jag stödjer livet på landet.
Vi publicerar ditt namn på facebook (om du inte undanber dig detta)
More ... Less ...

People just like you

People just like you have raised $134,000,000+ for causes they and their friends care about.

Start your own campaign
Recent contributions