Campaign extended! Our deadline has passed but you can still help.
Behoud GAS!Fabriek
400 raised
0% of €100k goal
7 contributors
4 Years running

De GAS!Fabriek is een 100 jaar oud pand. Het staat al jaren leeg op een braakliggend terrein. De gemeente wil het slopen, maar wij, buurtbewoners Claire Bruin-Roecoert en Nicolette De Wandeler vinden dit doodzonde. Als het aan ons ligt wordt de GAS!Fabriek Alkmaar uit 1915 weer een productieve plek: een multifunctioneel gebouw met (leer) werkplekken van negen tot vijf, voor talent met een afstand tot de arbeidsmarkt, een inspirerend workshop aanbod voor jong en oud, en daarna ruimte voor PUUR ETEN, EVENTS, VERHUUR en meer….. Wij streven ernaar om met talent uit de buurt een maatschappelijke bijdrage te leveren aan de wijk, met extra aandacht voor puur eten, cultuur en de buurt. 

Behoud GAS!Fabriek

Het gebouw van de voormalige gasfabriek willen we behoeden voor sloop en in ere herstellen. We willen er met hulp van de crowd een gezamenlijk pand van maken. De fabriek heeft een centrale ligging nabij het centrum en centraal station, in het groen en aan het water. Wat het ideaal maakt voor zowel zakelijk als recreatief gebruik voor en door bewoners & ondernemers uit de buurt. Een plek waar de gebruikers de sociale activiteiten voor de buurt mede mogelijk maken. Want samen is leuker, en samen bereik je meer dan alleen. 

Voor en door de buurt

Mooiere leefomgeving

Met de GAS!FABRIEK willen we bewust bijdragen aan de sociale binding in de stadsomgeving. Hoe? Door behoud erfgoed, placemaking, talent ontwikkeling, ondersteuning bij duurzame initiatieven voor de stad, bewust zijn vergroten voor puur eten, cultuur en meer groen in de buurt. Kortom, een fysieke broedplaats voor talent omringd door water en natuur. Waar je kan genieten met relaties, vrienden, de buurt, je gezin, collega's en familie.

Stadslandbouw, cultuur, puur eten en talentontwikkeling

Wij hebben een passie voor koken uit eigen moestuin en zetten ons in voor bewustzijn vergroten voor cultuur, puur eten en meer groen in de stad. Dit doen we o.a. door te koken met kinderen als buitenschoolse activiteit, kunst tentoonstellingen, creatieve workshops en koken voor de buurt te stimuleren. Het is onze droom om in het hart van het gebouw een open ruimte voor workshops met een keuken te creeren, zodat we een podium kunnen zijn voor koks en talenten die zich tijdens een culinaire avond kunnen presenteren.

Het terrein zal een creatieve, groene en dynamische plek met een bijzondere aantrekkingskracht worden. Voor iedereen die gezonder wil eten en koken: jong en oud, je team, vriendenclubs, studenten, families, de buurt, het bedrijfsleven, zelfstandigen, en recreanten.

Samen redden we het wel

Alle nutsvoorzieningen zijn niet meer aanwezig sinds de sanering, vandalisme en een brand hebben voor verdere verpaupering gezorgd. Het pand is eigendom van de gemeente. Helaas krijgen we het in deze tijd niet voor een symbolisch gedrag, maar als we het pand willen redden van de sloop, moeten we het aankopen. Vandaar dat we deze crowdfunding campagne zijn gestart. De crowdfunding voor de transformatie zullen we in fases gaan doen. We gaan het pand eerst aankopen, dan minimaal opknappen en per fase verder verbouwen. Ons streven is om het geheel zoveel mogelijk duurzaam te renoveren met (her)gebruik, duurzame materialen en energiebesparende aanpassingen. De ruimtes laten we zoveel mogelijk in stand, open en transparant, met behoud van het industriele karakter, zodat ook de stalen structuur zichtbaar blijft. Dit alles vraagt om vele handen en een flinke investering.

Ons doel voor fase 1 is 1000 helden

Het doel is om dit met zoveel mogelijk helden uit Alkmaar en omgeving te doen en van 1000 helden door te groeien naar 2000 helden per fase. Niet mogelijk? Waarom niet? De goal staat voor de opstartfase op €100.000. Dan kunnen we van start en het culturele erfgoed redden van sloop door het te kopen van de gemeente. Help ons het tegendeel te bewijzen, wordt onze redder in nood en draag bij aan dit unieke project. Be our hero!!!!!

Kracht van de crowd

Het is niet alleen veel leuker om samen iets te op bouwen, maar je bereikt ook meer en het geeft meer voldoening als je het kunt delen en anderen kunt helpen. Bouw ook mee aan de inspirerende plek die de GAS!Fabriek kan gaan worden met hulp van de crowd. Jij doet toch ook mee! Net als het kippenvel filmpje van die man die bekneld raakt tussen trein en perron en de strandgangers die 30 dolfijnen redden. Prachtig de fysieke kracht van de crowd. Kijk niet langer toe aan de zijlijn, maar doe mee! De crowd is een veelzijdige groep van veelzijdige mensen. Qua sociale achtergrond, culturele achtergrond, nationaliteit, generaties, geslacht, vakmanschap en karakter. Als iedereen mee doet en JAAA zegt kan het.

Wat kan ik nu doen?

STAP 1- Vul ons JAAA-formulier in

STAP 2- Word VRIEND VAN

STAP 3- LIKE ONS op facebook en word vriend van de oude gasfabriek

STAP 4-  Kies hiernaast een cadeau* uit betaal met bank, credit card, wepay of paypal.

*Direct doneren kan ook naar reknr. NL97RABO0191934925 tnv Stichting Behoud Gasfabriek ovv 'DONATIE'

Graag bewijzen we dat we met elkaar dit prachtige stukje erfgoed kunnen behouden en transformeren.  Steun onze missie

Missie van de Stichting Behoud GAS!Fabriek: Samen met bewoners en lokale organisaties te komen tot een positieve invulling van het NUON-terrein, met name het pand van de voormalige Gas!Fabriek. Om onze missie te realiseren zijn er veel handen en een flinke investering nodig. Hiervoor vragen we onze crowdfunding campagne te steuen, zodat wij het leef en gebruiksgenot kunnen vergroten.

Word onze held 

Red de GAS!Fabriek van de sloop, kies een cadeau vanaf €25 en wordt onze held.

Direct doneren kan ook naar reknr. NL97RABO0191934925 tnv Stichting Behoud Gasfabriek ovv ‘DONATIE’

Blijf op de hoogte 

gasfabriek.com

facebook.com/groups/degasfabriek

facebook.com/gasfabriek

@GASFabriek072

Activity highlights See all7
Follow this campaign to receive updates by email.

Behoud GAS!Fabriek Community

Our community shows our leading supporters and the contributions they've made or inspired by sharing our campaign. Learn more

to get your personal share link and see your position in our community.

How it works
To appear in our community, simply make a contribution to our campaign and show your name, or inspire a contribution from someone else by sharing your personal link (below). The more contributions you make or inspire, the higher you'll go and the more the campaign will benefit.

Perks

€25
VIP Fruit
 • 2 claimed
 • 98 remaining
Tegoed bon om een bakje fruit te plukken uit de tuin. Neem gerust iemand mee een vriend(in), een collega of je gezin en maak er een heerlijke middag van. En ben je uitgenodigd als het zover is voor het VIP openingsfeest.
More ... Less ...
€50
VIP Boeket
 • 2 claimed
 • 98 remaining
Tegoed bon om een veldboeket te plukken uit de stadstuin. Neem gerust iemand mee een vriend(in), een collega of je gezin en maak er een heerlijke middag van. En ben je uitgenodigd als het zover is voor het VIP openingsfeest.
More ... Less ...
€100
VIP Groente
 • 1 claimed
 • 99 remaining
Met deze tegoed bon mag je een kratje met groente uit de stadstuin vullen. Neem gerust iemand mee een vriend(in), een collega of je gezin en maak er een heerlijke middag van. En ben je uitgenodigd als het zover is voor het VIP openingsfeest.
More ... Less ...
€175
VIP Lunch
 • 0 claimed
 • 100 remaining
Tegoedbon voor een heerlijke verse en pure lunch op een unieke locatie. Bij mooi weer uiteraard in de prachtige tuin. Wil je ook een optie op een moestuinbak, geef het hier door. Jij krijgt uiteraard voorrang. Ook ben je bij deze uitgenodigd als het zover is voor het VIP openingsfeest.
More ... Less ...
€250
VIP Diner & Netwerk
 • 0 claimed
 • 100 remaining
Bon voor een maaltijd bereid van heerlijke pure, biologische en lokale producten. Voor een onvergetelijke avond in de industriële entourage van de GAS!Fabriek. Op de gastenlijst voor de VIPborrel. Wil je ook een optie op een moestuinbak? Geef het hier aan ons door, jij krijgt uiteraard voorrang. Ook ben je als het zover is een uitgenodigd voor het VIP openingsfeest.
More ... Less ...
€500
VIP Kookworkshop & Unieke PR
 • 0 claimed
 • 200 remaining
Tegoed bon voor een kookworkshop puur eten en promotie naar eigen keuze. Je naam of een persoonlijke leus op een meubelstuk , een nieuwsbrief item of een vermelding op onze website. Bespreek je wens met ons. Uitnodiging voor het unieke VIP openingsfeest.
More ... Less ...
€1,000
VIP Moestuinbak & Exclusieve relatiemarketing
 • 0 claimed
 • 250 remaining
Toegang tot onze tuin met een jaarabonnement op een eigen moestuin bak en ons aanbod voor relatiemarketing. Bespreek met ons de mogelijkheden voor een bijzondere beleving voor uw relaties (familie, team of relatie uitje). Uitnodiging voor het unieke VIP openingsfeest.
More ... Less ...

People just like you

People just like you have raised $137,000,000+ for causes they and their friends care about.

Start your own campaign
Recent contributions