Campaign extended! Our deadline has passed but you can still help.
Ge ett barn en framtid i julklapp
kr3,880 raised
10 contributors
4 Years running
*Julinsamlingen förlängd - det behövs pengar även efter jul!*
RBU Barnhjälpen Tanzania hjälper barn med diagnoserna ryggmärgsbråck och hydrocefalus till hälsa, ett bättre fungerande liv och integrering i samhället.

Vad handlar det om?

När ett barn med diagnosen ryggmärgsbråck eller hydrocefalus föds i Sverige är chanserna att överleva och få ett bra liv goda. När ett barn har någon av diagnoserna i Tanzania ser prognosen helt annorlunda ut. För att barnet ska få en framtid behövs operationer och hjälpmedel. Men i allra första hand behövs information och hjälp till föräldrarna. Information om hur man tar hand om sitt barn för att det ska överleva barndomen. Pengar till att ens ta sig till sjukhuset, träffa en doktor och få livsnödvändig behandling.

Vad gör RBU Barnhjälpen Tanzania?
I vårt samarbete med internationella ryggmärgsbråck- och hydrocefalusföreningen, IF, hjälper vi till och bekostar operationer, behandlingar, utbildning och hjälpmedel.
Men RBU Barnhjälpen Tanzanias främsta inriktning är att få tag i barnens föräldrar, att ge dem möjlighet att ta sig till sjukhus, informationsträffar och föräldragrupper.

Några av de barn du kan hjälpa:

Careen

Careen, 1,5 år, liten och späd med ryggmärgsbråck och hydrocefalus. Ditt bidrag hjälper henne att få den vård hon behöver.

Riziki
Riziki
, 1,5 år, som till sist kom till sjukhuset. Hon fick sin hydrocefalus (vattenskalle) opererad, men i ett långt gånget stadium. Hon behöver hjälp med eftervård och att komma tillbaka i samhället.

Sifoeli

Sifoeli, 5 år, som vill börja skolan men inte kan ta sig dit. Vägen är backig, gropig och lång. Med ditt stöd kan han få hjälp.

TACK för att du vill ge ett barn i Tanzania en framtid!


RBU Barnhjälpen Tanzania består av föräldrar till barn med ryggmärgsbråck och
personer som själva lever med diagnosen. Vi arbetar helt ideellt och alla insamlade pengar går, sånär som på ev transaktionsavgifter, oavkortat till projektet i Tanzania.

  • Du som vill skänka pengar men inte har ett PayPal-konto kan göra det med ditt kreditkort. Du klickar på knappen "Give" uppe till höger och klickar dig vidare med "Pay with PayPal", sedan klickar du på texten "Give as a guest".
Activity highlights See all10
Follow this campaign to receive updates by email.

People just like you

People just like you have raised $130,000,000+ for causes they and their friends care about.

Start your own campaign
Recent contributions