Støt kvinderne i Komsilga, Burkina Faso
kr500 raised
5% of kr10k goal
1 contributor
5 Years running
Ved at give et bidrag til indkøb af en dieselkværn vil kvinderne få bedre muligheder for at forbedre levevilkårene for dem og deres familier. Støttet af landsbyens ledere har kvinderne flere gange udtrykt et stort ønske om anskaffelse af ...

Ved at give et bidrag til indkøb af en dieselkværn vil kvinderne få bedre muligheder for at forbedre levevilkårene for dem og deres familier.

Støttet af landsbyens ledere har kvinderne flere gange udtrykt et stort ønske om anskaffelse af en kværn, der på få minutter kan erstatte timers arbejde med at skaffe mel til det daglige brød. Den nuværende teknologi er gruttesten og træmortere.

Kvinderne vil gerne selv spare op, men har meget få muligheder for at skaffe penge. De indsamlede midler vil blive overrakt til vores samarbejdspartner Sawadogo Inouussa, manager i udviklingsforeningen Yam la Tuuma. Vi har flere års erfaring med et succesfuldt samarbejde med Sawadogo Inouussa i forbindelse med landbrugsprojekter, og Sawadogo vil sammen med landsbyen sætte projektet i gang, købe kværnen, få installeret den forsvarligt i en bygning og sørge for undervisning af kvinderne i brugen af kværnen. Desuden vil han give kvinderne muligheder for ar at oprette en sparekassekonto til indsættelse af betaling for brugen af kværnen. Derved er der skabt muligheder for opsparing til reservedele og senere køb af en ny kværn.Når dieselkværnen er taget i brug, vil kvinderne få tid til at gå ind i et lokalt løg -, bønne - og vandingsprojekt. De vil kunne dyrke afgrøder også i tørtiden og få bedre muligheder for at sælge deres afgrøder på det lokale marked.Dette vil helt klart betyde, at kvindernes økonomiske indtjening vil blive øget og derved også forbedre dagligdagen og den sociale sikkerhed for familierne.

Activity highlights See all1
Follow this campaign to receive updates by email.

People just like you

People just like you have raised $130,000,000+ for causes they and their friends care about.

Start your own campaign
Recent contributions